naar de Art-abstract thuispagina
   
  de KUNSTENAARS
en hun kunst
  verfijnd ZOEKEN
in de kunstwerken
  Geschiedenis
van Art-Abstract
  ARTIKELEN
over de kunstenaars
   
  FOTO'S van
vorige exposities
   
  KOPEN
en kunst-UITLEEN
   
  CITATEN
uit de abstracte kunst
  ARTIKELEN
over abstracte kunst
  CONTACT
 
         
 

Over huren en of kopen van onze moderne abstracte kunst

   
     
 

Wanneer u interesse heeft om een kunstwerk te zien, te huren of te kopen, kunt u contact opnemen met de kunstenaar die bij de afbeelding van uw keuze staat vermeld. Als u in het hoofdmenu op 'de kunstenaars' clickt en daarna op de naam van de kunstenaar, dan komt u vanzelf op zijn of haar kunstenaarspagina waar adres, telefoonnummer en e-mail-adres staan vermeld.

Alle bij Art-abstract aangesloten kunstenaars zijn akkoord gegaan met onderstaande regelingen over verhuur. Zij bepalen echter zelf welke kunstwerken te huur én te koop worden aangeboden, en welke alleen te koop. Bij elk kunstwerk staat dit vermeld in de gegevens naast de vergrote afbeeldingen vermeld.


uitleenperiode
U kunt als particulier kunstwerken huren voor een periode van 6 maanden. Deze periode kan worden verlengd of gewijzigd in overleg met de kunstenaar.

huurtarief
Het huurtarief voor een periode van een half jaar bedraagt 5% van de verkoopsprijs van het kunstwerk.Daar komt 6% btw bij, gerekend over het totale huurbedrag.

betalen
U betaalt de kunstenaar aan het begin van de huurperiode, wanneer u het schilderij meeneemt. Natuurlijk kunt u het bedrag ook van tevoren storten. De huurovereenkomst tussen u en de kunstenaar wordt vastgelegd in een standaard-huurcontract.

verzekering
U hoeft zich voor mogelijke schade aan het werk niet te verzekeren. De kunstenaar draagt zorg voor verzekering van de kunstwerken tijdens de overeengekomen huurperiode.

ophalen of thuisbezorgen
In overleg met de kunstenaar regelt u of het werk moet worden opgehaald en wanneer, of dat het werk bij u wordt thuisbezorgd. De kunstenaar mag u bij bezorging aan huis transportkosten berekenen, in wederzijds overeenkomen bepaald.

aankoop na huur
Indien u tijdens of na de huurperiode besluit om het gehuurde kunstwerk te kopen, wordt de betaalde huur in mindering gebracht op de verkoopsprijs van het kunstwerk.

'op zicht nemen' van een kunstwerk
We wijzen u hier op de mogelijkheid om een kunstwerk twee weken gratis op zicht te nemen, in het geval u aankoop overweegt. Dit biedt u de mogelijkheid om het kunstwerk bij u thuis of op uw werk te kunnen uitproberen. Ook het 'op zicht nemen' van een kunstwerk wordt tussen u en de kunstenaar overeengekomen met een standaardcontract. Indien niet anders is afgesproken, dient u het betreffende kunstwerk zelf te komen ophalen en het na 2 weken terug te brengen.

Kwetsbare of zware kunstwerken zoals bijv. stenen beelden of keramiek kunnen door de kunstenaar worden uitgesloten.