naar de Art-abstract thuispagina
   
  de KUNSTENAARS
en hun kunst
  verfijnd ZOEKEN
in de kunstwerken
  Geschiedenis
van Art-Abstract
  ARTIKELEN
over de kunstenaars
   
  FOTO'S van
vorige exposities
   
  KOPEN
en kunst-UITLEEN
   
  CITATEN
uit de abstracte kunst
  ARTIKELEN
over abstracte kunst
  CONTACT
 
         
 

De kunstenaars van Art-abstract
en hun abstracte kunst

- als u op een kunstenaar klikt komt u bij zijn of haar afgebeelde kunst -

   
     
 
Els Bannenberg Vincent
van Oss
Harry Versteegen

De kunstenaars van Art-abstract, kort voorgesteld

 

Els Bannenberg; schilderijen, fotografie, werk op papier.

* Els Bannenberg vindt haar onderwerpen in het om haar heen liggende dagelijkse leven. Een stadstuin, een polderzicht, een zojuist afgestript gebouw dat wordt gerenoveerd. Daaruit ontstaan haar moderne abstracte, kleine schilderijen, geschilderd in acrylverf omdat ze snel laag over laag wil schilderen. De laatste tijd is de toon van deze kunstenares zacht en haar kleur ingehouden. Els Bannenberg fotografeert ook veel, waarbij ze gespitst is op het detail en het eenvoudige gegeven.


Vincent van Oss; schilderijen.

* Vincent van Oss maakt uitgesproken moderne, abstracte schilderijen. Hij speelt daarin met pure vorm; waarbij de kleuren de basis vormen van zijn schilderkunst. Van Oss knipt sjablonen die de kracht hebben om associaties op te roepen. Hij componeert deze middels moderne montage in zijn schilderijen, en schildert ze daar in en om. Er is geen sprake meer van een abstrahering van de werkelijkheid, want Van Oss zet als moderne kunstenaar een nieuwe, eigen werkelijkheid neer: een hedendaagse realiteit op zichzelf.


Harry Versteegen; schilderijen.

* Voor Harry Versteegen is het abstracte schilderij vooral een plat vlak. Het is een kijkgebied waarin en waarop de vormen en afbakeningen in minimale verschuivingen aanwezig zijn. Toch betekent het schilderen voor Versteegen allereerst vrijheid die zich kan uiten in beeld. Zijn inspiratie is wat hij ziet in de natuur. De kleuren in zijn schilderkunst blijven zacht en ingetogen, en de glans ervan wordt bewust mat gehouden. Het schilderij dient voor deze kunstenaar rustig, eenvoudig en stil te zijn.